KAUFEN SIE JETZT

Opleidingen

De VBKO heeft op dit domein de volgende doelen:

Beschreibung

  1. Zich inzetten voor de belangen in relatie tot de ontwikkeling van nationale en internationale wetten en voorschriften die relevant zijn voor de sector, zoals wetgeving rondom nautische diploma’s en beroepsonderwijs.
  2. Het stimuleren van sectorontwikkeling door het opzetten van een kennisinfrastructuur in de waterbouw. Dit gebeurt in samenwerking met de TU Delft, 5 hogescholen en 10 MBO-scholen. Verder streeft de VBKO ernaar om meer jongeren naar de sector te trekken en het waterbouwonderwijs in Nederland te promoten en te ondersteunen. Ook ondersteunt de VBKO haar leden bij het opstellen van opleidingsstrategieën en bij het uitbreiden van opleidingskansen voor huidige werknemers in de sector.
  3. Lidbedrijven helpen met hun individuele bedrijfsbehoeften, specifiek gericht op opleiding, training en ontwikkeling van hun personeel.
  4. De VBKO beheert ook het secretariaat van het Onderwijs- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw (SOOW).

Hieronder wordt de meest recente informatie gepresenteerd over de samenwerking tussen waterbouwscholen en een lijst van opleidingen gerelateerd aan specifieke waterbouwberoepen.